Građevinski sektor
 
PUMPE ZA GRAĐEVINSKI SEKTOR
 
DAGSO pumpe za građevinski sektor dizajnirane su za primjenu u bilo kojem području ovog sektora, od podzemne drenaže, preko pilotiranja, preko kanalizacijskih radova do bušenja.
Konkretno, naše samousisne pumpe s motorom serije RW mogu se koristiti za uklanjanje bilo koje vrste podzemne vode, uključujući morsku vodu, u sustavima bušotina; također je pogodan za izravno odvodnjavanje jarka ili spremnika.

Dagso nudi opsežan portfelj crpki posebno dizajniranih da zadovolje potrebe građevinskog tržišta.

Zapravo, naš širok raspon dostupnih modularnih rješenja omogućuje prilagođene dizajne počevši od ponovljivih i kombiniranih modula, zahvaljujući prednosti što smo proizvođači.
U građevinskom sektoru, specijalisti smo za:

         
Samousisne pumpe za kanalizacijske radove
Pumpe za korištenje u izgradnji tunela
Pumpe za "well-point" odvodnju
Za izbjegavanje neželjenog podzemnog začepljenja obnavljanjem redovite kontrole otpadnih voda koje utiču u urbane bazene .
Pumpe za korištenje u izgradnji tunela, oblijepljenju i podzemnom bušenju.
Za sve vrste građevinskih radova u urbanom okruženju, od izgradnje tunela, preko paliranja, preko podzemnog bušenja, olakšavajući radove i skraćujući vrijeme isporuke.
Za uklanjanje podzemnih voda i postizanje privremenog sniženja i kontrole vodostaja, osiguravajući suhe i sigurne uvjete rada.
         
       
RW samousisne pumpe
Potopne pumpe za potpovršinsku drenažu
Centrifugalne samousisne pumpe za procesno pumpanje u primjenama u građevinskom sektoru
Samousisne DAGSO moto-pumpe RW serije posebno su prikladne za ovaj sektor.
Dizajnirane za izvlačenje iz sustava s bušotinama i za prijenos kanalizacije i otpadne vode, ovo su centrifugalne crpke s otvorenim impeler dizajnom koji propušta čvrste čestice, podržane volumetrijskom vakuumskom jedinicom velikog kapaciteta s automatskim punjenjem.
Za rukovanje i rješavanje problema s podzemnim vodama uz trenutnu i učinkovitu odvodnju.
Za odvodnju radnih područja kao i za pouzdano pumpanje stalnog protoka bentonita u proizvodni proces gradilišta.
 
Zaštita od štetnih emisija i požara
U tvrtki EmiControls nudimo prilagođena rješenja za borbu protiv požara, prašine i mirisa - a to radimo uz pomoć vodene magle. Male kapljice vode postižu daleko bolji učinak od uobičajenih metoda, jer stvaraju veću vodenu površinu.

Naše detaljno znanje u strojarstvu i, prije svega, atomizaciji vode omogućilo je neviđene rezultate u širokom rasponu područja.

Sigurnost u gašenju požara - bilo da se radi o hitnim službama ili strukturalnoj zaštiti - može se znatno povećati zahvaljujući vodenoj magli. Ova vodena magla brzo troši energiju iz vatre i značajno povećava učinak hlađenja.

U kontroli prašine, sitne kapljice vode kombiniraju se s česticama prašine i dovode ih u zemlju. Optimalna kontrola prašine zahtijeva ispravnu raspodjelu kapljica vode, a mi u EmiControls-u smo taj proces usavršili.

Naša kontrola mirisa već se uspješno koristi u postrojenjima za kompostiranje i recikliranje i stvara bolje okruženje za zaposlenike i susjede.

Nudimo i rješenje za mehaničko isparavanje vode. kao i rješenja za dezinfekciju unutarnjih i vanjskih prostora kao i rješenja za dezinfekciju unutarnjih i vanjskih prostora.

 
KONTROLA PRAŠINE
 
Kontrola prašine pri rušenju objekata i građevina

Velika količina prašine neizbježna je u bilo kojoj vrsti rušenja. Prašina je posebno problematična i zahtijeva učinkovito rješenje kada se mjesto za rušenje nalazi u gradskom području.

Radovi rušenja i nastala prašina postaju značajan problem za ljude i okoliš, osobito ako se provode u naseljenim područjima. Do sada se vrlo često koristilo jednostavno crijevo za kontrolu prašine. Problem ovog sustava je što su kapljice proizvedene vode prevelike da bi se mogle vezati s česticama prašine, a na tlu se formiraju i lokve vode.


Svatko tko upravlja crijevom je također vjerojatno da se nalazi izravno u opasnoj zoni jer je doseg cijev ograničen. To nije samo neučinkovito, već ne ispunjava i sigurnosne standarde.

Možemo odgovoriti na sve zahtjeve rušenja pomoću našeg sveobuhvatnog asortimana rješenja za kontrolu prašine, a možemo vam pomoći u zaštiti stanovnika, fasada i okoliša. Naša mobilna rješenja su posebno pogodna za to jer su jednostavna za transport i mogu se brzo premjestiti. Ako se izvor prašine pomakne, regulator prašine premjesti se u novi optimalni položaj. Lokvice se mogu izbjeći jer se koristi vrlo malo vode. Stroj se lako uklanja s gradilišta nakon što su radovi završeni.

Integrirana okretna sposobnost turbine i njezin nagib znači da može pokriti veliko područje.

 
Kontrola prašine na gradilištima
U stambenim prostorima tijekom rušenja i građevinskih radova miješaju se velike količine prašine. Ove čestice prašine, opasne po zdravlje zaposlenika i stanovnika, moraju se kontrolirati.

 

Vrtno crijevo se često koristi na gradilištima čim prašina postane problem. Korištenjem ove metode, neka se područja uopće ne postižu ili su postignuti samo mali učinci. Druga područja su potopljena. Kapi vode koje stvara crijevo su prevelike da bi se učinkovito povezale s česticama prašine. Gradilište također postaje vrlo blatno jer standardno crijevo koristi puno vode.

Izrađujemo prilagođena rješenja za kontrolu prašine na gradilištima. Pri tome uzimamo u obzir konkretnu situaciju i lokaciju. Tihi V12s vrlo je pogodan za upotrebu u izgrađenim stambenim područjima. Samodovoljni, V12-ovi su pravi izbor ako postoji manjak snage ili vode.

O odgovarajućem rješenju se odlučuje tijekom planiranja i savjetovanja.

 
 
Kontrola prašine u gradnji tunela i podzemnim rudnicima
Prašina može predstavljati prijetnju zaposlenicima, posebno u zatvorenim prostorima kao što su gradnja tunela i podzemni rudnici. Uspješna kontrola prašine vrlo je korisna za posadu kao i za strojeve koje koriste.

 

Prašina u gradnji tunela ne zagađuje samo respiratorne puteve radnika; također smanjuje vidljivost, što zauzvrat povećava razinu potencijalne opasnosti. Na tehničku opremu također može negativno utjecati opterećenje prašinom, što može smanjiti radni vijek strojeva.

Također je potrebno svesti buku na minimum jer se radovi izvode u skučenim prostorima. Zato su manji uređaji, poput naših kopljastih L3 kontrolera, posebno prikladni za kontrolu prašine tijekom aktivnosti tuneliranja. Koplja imaju veliki kut nagiba, lagana su i može ih prevesti i postaviti samo jedna osoba.

O odgovarajućem rješenju se odlučuje tijekom planiranja i savjetovanja.