KAKO TO RADI
     
 
Tehnologija vodene maglice
 
 
Tehnike smanjenja prašine - kako to radi
 
Učinkovita kontrola prašine vodenom maglom ovisi o korištenju ispravnih veličina kapljica vode. Ovdje možete saznati što to točno znači.

Prašina ima razne negativne utjecaje na ljude i može uzrokovati bolesti dišnog sustava. Od onih koji su odgovorni za stvaranje prašine sve se više traži da smanje emisiju prašine.

Princip kontrole prašine funkcionira na sljedeći način: kapljice vode koje se atomiziraju u finu vodenu maglu kombiniraju se s česticama prašine u zraku kako bi ih učinile težima i spustile ih na zemlju. Veličina kapljica vode važan je kriterij za kvalitetu upravljanja prašinom. Važno je da kapljice vode budu slične veličini česticama prašine kako bi ih se mogle lijepiti. To znači da se veće kapljice kombiniraju s većim česticama prašine, a manje kapljice s manjim česticama.

Područja primjene za kontrolu prašine i rješenja za kontrolu prašine vrlo su raznolika. Prije svega, dizajniran je za one tvrtke koje ne mogu na bilo koji drugi način uhvatiti zrak opterećen prašinom. To su obično mjesta za rukovanje materijalima, gradilišta, reciklažna dvorišta, kamenolomi, rudnici, željezare i cementare.

 
Smanjenje prašine vodenom maglicom
 
Kontrola prašine vodenom maglom - nudimo sljedeća rješenja:
 
Analiziramo prašinu i prikupljamo uzorke vrste i količine prašine tijekom početnog pregleda na licu mjesta. Zatim sastavljamo prikladnu ponudu na temelju onoga što smo naučili iz ove analize i inspekcije. Ovdje ćete naći pregled naših rješenja za kontrolu prašine.
L3
V7
V12S
V22
 
V22ORCA
NAUTILUS
H1SYSTEM
 
 
 
 
 
Područja primjene
 
Aktivnosti kontrole prašine s vodenom maglom mogu se koristiti u sljedećim područjima
 
Mogući raspon primjena naših rješenja za kontrolu prašine kreće se od rušenja do kamenoloma, otvorenih rudnika, rudnika, postrojenja za reciklažu, luka, izgradnje tunela i mnogih drugih sektora s visokom emisijom prašine.
 
 
 
 
Načela rada
 
Kako funkcioniraju naša rješenja
 
Naša rješenja za kontrolu prašine stvaraju ne samo finu vodenu maglu, već i raspršuju vodu u čitav niz različitih veličina kapljica od 10 do 100 μm, te su stoga idealni za učinkovito vezanje prašine.

Tijekom godina stekli smo veliko znanje o raspršivanju vode. Prije svega, naša snaga leži u pronalaženju prave kombinacije između najveće moguće učinkovitosti u kontroli prašine, a također i u pogledu korištenja najmanje količine vode. To znači da se čestice prašine u zraku uspješno kontroliraju, ali okolica se ne vlaži. To je posebno važno na mjestima gdje se roba skladišti.

 
 
 
 

Video

Usporedba: Razlika između kontrole prašine i ne kontrole prašine

U ovom videu možete vidjeti kako se radi na industrijskoj lokaciji. Izveli smo ovu fazu rada, sa i bez regulatora prašine, kako bismo ilustrirali učinkovitost kontrole prašine. Rezultat možete vidjeti ovdje.

 
 
 
Kontrola prašine na fotografijama