NODOLINI je svjetski lider u proizvodnji i prodaji rasprskivača-topova za navodnjavanje u turbinskoj tehnologiji. S više od 50 godina iskustva i prisutnošću u više od 40 zemalja širom svijeta, NODOLINI proizvode u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini ekskluzivno distribuira ORION PRODUKT d.o.o.

NODOLINI pruža sljedeće prednosti u navodnjavanju velikim rasprskivačima (topovima):
1) tehnologiju mirnog turbinskog pogona koja nudi vrhunsku ravnomjernost vodenog mlaza i manje mehaničko trošenje nasuprot tradicionalnim "udarnim" raspraskivačima (s okretnom rukom);
2) posebnost konstrukcije mlaznica (dizni) rezultira duljom putanjom (dometom) na puno nižim tlakovima od bilo kojih drugih "topova" na tržištu;
3) odozdo montirana "rasapna šipka" rezultira boljom uniformnošću nego odozgo montirana,
4) korištenje kvalitetnijih materijala rezultira u najboljem turbinskom rasprskivaču (topu) na tržištu danas s konkurentnim cijenama.

NODOLINI također nudi naprednu tehnologiju u elektroničkom nadzoru za pozicioniranje i on/off kontrolu koju drugi proizvođači ne pružaju (vidi seriju JET ELECTRONIC).

NODOLINI rasprskivači se koriste u poljoprivrednom navodnjavanju, mehaniziranom navodnjavanju (samohodni uređaji i pivot sustavi), za suzbijanje prašine i neke druge situacije (raspršivanje gnoja, otpadnih voda, itd.).

   
TURBINSKI RASPRSKIVAČI
SREDNJI I DUGI DOMET
Poljoprivredni rasprskivači konstruirani su:
- s visoko kvalitetnim materijalima i
- za postizanje maksimalnih izlaznih karakteristika sa manjim ukupnim dimenzijama.
Za seriju modela "S" vrijedi 3-godišnje jamstvo.
Model JET 100 PLUS A.P. daje duljine mlaza i preko 100 m.
>> Pročitaj sve
TURBINSKI RASPRSKIVAČI
ZA SAMOHODNE UREĐAJE

Turbinski rasprskivači za sustave samohodnih uređaja za navodnjavanje (tifone).
Trajektorija - nagib putanje: 25°.
Mogućnost brzog pozicioniranja.
Savršeno djeluju na strmom terenu (s nagibom).
Nema vibracije ili skokova koji uzrokuju pomak skida ili kolica.
Ugrađen intermitentni razbijač mlaza.
>> Pročitaj sve
ELEKTRONSKI RASPRSKIVAČI
ZA SAMOHODNE UREĐAJE

Elektromehanička serija radi s programabilnim elektronskim upravljanjem i kontrolirana pomoću višefunkcijskog daljinskog upravljača.
Moguće je podešavati kut navodnjavanja u smjeru kazaljke na satu i u smjeru obrnuto od kazaljke na satu, a možete i regulirati brzinu okretanja (rotacije) da više ne ovisi o radnom tlaku uređaja i brzina se može mijenjati neovisno za svaki smjer vrtnje.
Zahvaljujući sustavu " Just - Angle", možete postaviti kut putanje (nagib) koji je bolje prilagođen za kulturu koja se navodnjava; ručno ili automatski s postavkama podešenim u višefunkcijskom daljinskom upravljaču.
Ugrađeni senzor vjetra (Wind Control), automatski podešava putanju idealno ju prilagođavajući brzini vjetra.
>> Pročitaj sve
RASPRSKIVAČI ZA SUZBIJANJE PRAŠINE U INDUSTRIJI
serija DUST SUPPRESION

Modeli serije su podijeljeni u rasprskivače sa putanjom (trajektorijom) 25°-28° (za rudnike, radilišta) i rasprskivače s putanjom 43° (za poljevanja uskladištenih zaliha).
Svi Dust Suppresion modeli imaju zaštićene pokretne dijelove čime su takođe u mogućnosti raditi u teškim uvjetima. Postupak plastificiranja se standardno provodi kako bi se bolje zaštitili izloženi dijelovi.
Na poseban zahtjev kupca, moguća su individualizirana rješenja, kao što je tretman tvrde oksidacije za posebno agresivne vode ili mlaznice (dizne) od nerđajućeg čelika. Tvrtka je također spremna za razmatranje i izvođenje drugih zahtjeva kupaca.
>> Pročitaj sve
RASPRSKIVAČI ZA KOROZIVNE TEKUĆINE I OTPADNE VODE

Ovi rasprskivači su dizajnirani da se koriste s korozivnim tekućinama. Proizvedeni su s posebnim materijalima i njihovi aluminijski dijelovi tretirani su anodnom oksidacijom. Svi mehanički dijelovi su unutarnje i zaštićeni od bilo koje eventualne kemijske agresije.
Također se mogu koristiti s visokim tlakovima.
Oni se koriste s morskom vodom za suzbijanje prašine u lukama i s otpadnom vodom za suzbijanje prašine na uskladištenim zalihama.
Modeli S80 i S80 SUPER koriste za navodnjavanje šećerne trske s voćnom pulpom.
Mlaznice (dizne) od nerđajućeg čelika su dostupne na zahtjev.
>> Pročitaj sve
 
NOVO!
NODOLINI SERIJA "DUST CONTROL" ZA SUZBIJANJE PRAŠINE
S80 SUPER H.P. FAST SPEED (VISOKOTLAČNI)

MLAZNICA: 46 mm ......................1,81"
TLAK NA TOPU: 13 bara .................220 psi
PROTOK: 4000 l/min ..................1056 GPM
DULJINA MLAZA: 100 m ...........328 FT ( POLUMJER POKRIVANJA)

 
Ekskluzivni zastupnik NODOLINI SPRINKLERS za Hrvatsku, BiH i Srbiju: